Servicii funerare Fundeni

ALTE SERVICII

Servicii Funerare Complete
In clipe de mare tristete, firma noastra va sta alaturi pentru a va ajuta cu toate demersurile necesare. Va oferim cu seriozitate servicii funerare de calitate, totul pentru a va putea exprima cat mai respectuos compasiunea si dragostea fata de persoana pierduta!

Iata ce servicii funerare va punem la dispozitie, in ordinea in care trebuiesc indeplinite: constatare deces, toaletare decedat, imbalsamare, inchiriere catafalc, acte necesare declarare deces, manipulare decedat / sicriu, ajutor inmormantare, cos biserica, organizari parastase, locuri de veci, monumente, pietre funerare, fotoceramica,

Constatare Deces
In clipe de maxima tristete va punem la dispozitie un medic pentru constatarea decesului. Pentru confirmarea medicala a mortii cerebrale trebuie efectuate 2 examinari la interval de cel putin 6 ore.

Certificatul medical constatator de deces (CMCD) se elibereaza post-mortem numai dupa implinirea a 24 de ore de la deces. Imbalsamarea se efectueaza numai in urma emiterii certificatului constatator de deces.

Va recomandam alegerea unuia dintre pachetele funerare oferite pentru a beneficia de o reducere substantiala de pret!

Toaletare Decedat
Va oferim servicii funerare de toaletare a decedatului, servicii ce includ operatiunile de spalat, igienizat, cosmetizat, barbierit, imbracat, asezat in sicriu.

Va recomandam sa achizitionati serviciul de toaletare a decedatului impreuna cu alte servicii funerare din cadrul unuia dintre pachetele funerare oferite pentru a beneficia de o reducere substantiala de pret!

Imbalsamare
Imbalsamarea se efectueaza numai in urma emiterii certificatului constatator de deces.

Imbalsamarea reprezinta aplicarea unei metode artificiale de conservare a decedatului prin injectarea acestuia cu substante fluide(formol) care impiedica descompunerea.

Imbalsamarea face parte din acele servicii funerare obligatorii prin lege (altfel nu se poate efectua transportul funerar, nu se poate depune decedatul la capela sau biserica, nu se poate incinera) si trebuie facuta numai de personal calificat. In urma efectuarii acestui serviciu funerar se elibereaza certificatul de imbalsamare.

Va recomandam alegerea unuia dintre pachetele funerare oferite pentru a beneficia de o reducere substantiala de pret!

Inchiriere Catafalc
Desi nu este obligatoriu, se obisnuieste asezarea sicriului – la domiciliu, in capela sau in biserica – pe un catafalc cu suport de lumanari la cap si la picioare – un postament inalt care permite vizitarea si jelirea decedatului.

In trecut se foloseau mese sau mai multe scaune pentru a aseza sicriul, insa catafalcul este mult mai util si mai ergonomic decat acestea.

Printre toate celelalte servicii funerare mentionate, firma noastra va ofera si inchirierea catafalcului pentru 72 de ore.

Acte Necesare Declarare Deces
Pentru a evita birocratia declararii decesului in aceste clipe de tristete sufleteasca, va punem la dispozitie servicii funerare pentru dobandirea actelor necesare declararii decesului si inmormantarii sau incinerarii: certificatul de deces, adeverinta de inhumare, adeverinta sanepid, adeverinta de transport a decedatului (daca este cazul intre orase), legatura cu procuratura in cazul in care inregistrarea decesului se face in mai mult de 72 de ore.

Pentru a putea face aceste diligente pentru dvs va trebui sa ne puneti la dispozitie: certificatul constatator al decesului (in cazul in care nu il faceti tot prin firma noastra), actul de identitate (bi/ci) al persoanei decedate, certificatul de nastere si certificatul de casatorie (daca este cazul) al decedatului, certificatul de imbalsamare.

Manipulare Decedat / Sicriu
Manipularea sicriului sau a decedatului presupune transportul si deplasarea acestora de la domiciliu la masina de transport funerar, de la masina la capela sau la biserica, transportul sicriului de la masina in cimitir la locul de veci.

Manipularea se face de o echipa de 2,3 sau chiar 4 oameni, in functie de greutatea sicriului si a decedatului, de distanta pe care acestea trebuiesc transportate etc.

Manipularea este optionala la toate pachetele funerare oferite.

Ajutor de Inmormantare
Ajutorul de inmormantare este reglementat prin lege si are o valoare la data actuala.

Firma noastra va face o oferta UNICA pe piata de servicii funerare: noi facem toate demersurile la CNPAS pentru incasarea ajutorului de inmormantare. Chiar daca acest lucru dureaza chiar si cateva saptamani, noi va punem la dispozitie PE LOC serviciile funerare alese, iar daca este cazul, va dam si diferenta INAPOI!

Pentru acest lucru va rugam sa ne puneti la dispozitie: certificatul de deces (original si copie), talonul de pensie in original al decedatului, cerere tip

Cos Biserica
Conform datinilor bisericesti, cosul este obligatoriu atunci cand se duce decedatul in biserica, la slujba funerara si la cimitir.

Cosul pentru Biserica trebuie sa contina: produse de panificatie – cap, prescura, arhanghel -vin, ulei cu vin, coliva, prosop, lumanari.

Organizari Parastase
Pentru pomenirea mortilor, organizam parastase, slujbe de pomenire si pomeni prin care sa va puteti arata grija si dragostea fata de cei decedati.

Va punem la dispozitie mai multe restaurante cu care colaboram cat si pachete alimentare, coliva, colaci pentru pomenirea celor trecuti in nefiinta.

Pentru sfaturi sau alte nelamuriri in legatura cu organizarea parastaselor, va rugam sa ne contactati la unul din telefoanele afisate.

Locuri de Veci
In oferta de servicii funerare oferite se gasesc si serviciile pentru gasirea unui loc de veci. La cererea dvs, va putem facilita achizitionarea locului de veci pentru persoana decedata.

Monumente, Pietre funerare, Fotoceramica
Va putem furniza la cerere monumente sau pietre funerare pentru locurile de veci, in cazul in care trebuie unele noi sau refacute cele vechi.

De asemenea puteti veni la noi cu pozele celor dragi pentru a alege dintr-o larga gama de modele de fotoceramica. Va asteptam!