vaza si lumanari

Incinerari

Incinerarea persoanei decedate se face doar la solicitarea familiei care organizeaza funerariile sau daca defunctul si-a manifestat expres aceasta dorinta in timpul vietii. Singurul loc unde se poate face incinerare in Romania este crematoriul uman de la Vitan-Barzesti din Capitala.

Programarea pentru incinerarea persoanei decedate se face pe baza urmatoarelor acte si a actului de identitate in copie si original al persoanei care solicita incinerarea: certificat deces, adeverinta de incinerare, certificat de imbalsamare, certificat depunere la capela, aviz sanitar de transport mortuar, autorizatia de ridicare si transport al urnei cu ramasite umane.
Dupa producerea decesului, pregatirea si organizarea serviciului de incinerare devine o urgenta, indiferent de implicarea emotionala a apartinatorilor. De aceea, important este ca lucrurile sa fie facute de catre o firma cu experienta pentru ca acest moment dificil sa fie cat mai usor suportabil.

Consideram ca in momentul producerii decesului, familia nu trebuie sa se concentreze pe organizarea funeraliilor, ci in principal, pe gasirea modalitatilor cele mai adecvate de luare ramas-bun de la cel care pleaca. Mai importanta este astfel gasirea linistii sufletesti, prin acomodarea cu ideea decesului cuiva drag, decat risipirea energiilor cu organizarea funeraliilor. Facem tot posibilul ca acest moment sa nu va preocupe pe dumneavoastra din punct de vedere organizatoric, ca dumneavoastra sa va puteti arata dragostea si respectul fata de cel/cea care nu se mai afla printre noi.

Etapele ce trebuie parcurse sunt: constatarea decesului, imbalsamare, toaletare, livrarea sicriului si asezarea defunctului/ei in el, obtinerea documentelor necesare incinerarii, manipularea sicriului, depunerea sicriului la capela crematoriului sau la alta capela si transportul ulterior a sicriului la crematoriu, ceremonia de ramas bun.

Pot asista la operatiunile de incinerare propriu-zise in sala de incinerare doar persoane majore. Cenusa provenita din incinerare se depune in urnele asigurate de crematoriu. Urnele se pastreaza la crematoriul uman timp de 45 de zile, perioada in care familia decedatului va trebui sa hotarasca asupra depunerii lor la: domiciliul familiei, in cavouri, gropi, nisele crematoriului.